Next Step

Ontdek hoe je richting kunt geven aan je toekomst

Hol je de hele dag mee met de massa, maar blijft het gevoel dat je toch de boot mist?
Voel je dat het anders moet, maar heb je geen idee hoe?
Heb je de tijd van je leven gehad, en val je nu in een zwart gat?
Wil je een nieuwe richting in te slaan, maar twijfel je?
Ben je op zoek naar wat jou drijft?

Dan is het tijd voor NEXT STEP

In NEXT STEP nemen we de tijd om samen met anderen jouw nieuwe richting te vinden.

Next Step is een programma voor jonge mensen tussen de 22-29 jaar die richting willen geven aan hun toekomst, maar niet goed weten hoe dat aan te pakken.

In een maatschappij van grote en snelle veranderingen, waarbij het uiterste van je word gevraagd en de prestatiedruk op werk of studie torenhoog is, is het vaak lastig om te ontdekken waar jij nu eigenlijk naar toe wil. Er is geen tijd om stil te staan bij de grote vragen zoals: ‘Waar word ik nou echt gelukkig van? Wat zijn mijn dromen? Wat zoek ik in mijn werk, studie of relatie?
In de  volle vaart van de maatschappelijke sneltrein verlies je uit het oog wat je doelen zijnen hoe je ze kunt bijstellen. Belangrijke vragen blijven onbeantwoord, of sterker nog, ze worden nooit gesteld.
Hierdoor kun je het gevoel hebben dat je in een intercity gesprongen bent en vraag je je bij elk station af: ‘Kan ik er nog uit?’, ‘Is dit wel de juiste bestemming?’, ‘Waar ga ik eigenlijk naartoe?’.

In een 4 daags programma neemt Next Step de tijd om wel stil te staan bij jouw vragen en helpt Next Step je met ontdekken wat jouw persoonlijke kompas.

Hoe beter je weet wie je bent en wat je kan, waar je van droomt, en wat jouw wensen zijn, hoe makkelijker het word keuzes te maken en daar vorm aan te geven.

Om dit kompas te activeren gaan we van buiten naar binnen.
We inventariseren wat we aan de buitenkant zien en hoe we jou ervaren, en gaan er samen achter komen wat er van binnen leeft en hoe dat zich tot elkaar verhoud.

Coaches Hein Smulders en Rob van der Meer begeleiden je in dit proces dat je samen met een groep van 6 tot 8 deelnemers doorloopt.

Werkwijze:

In het vierdaagse programma ga je samen met je medecursisten fysiek en mentaal aan de slag om van elkaar te leren en te ervaren hoe men handelt, denk en voelt. We kijken hierbij niet naar goed of slecht maar vooral naar de effecten hiervan op jezelf en op je medecursisten. Samen onderzoeken we hoe dit denken, handelen en voelen zich ontwikkeld heeft vanaf kinds tot heden. Wat het je tot nu toe heeft gebracht heeft en welke belemmeringen je in je levensloop hebt ondervonden. Om een gedegen inzicht te krijgen gebruiken we tijdens de cursus o.a. onderdelen uit transactionele analyse en kernkwaliteiten. We creëren een veilige omgeving waarbij we op professionele wijze de emotionele grenzen bewaken. Geen gepsychologiseer, maar praktisch, bruikbaar en herkenbaar zijn waarden waar we aan hechten.

Met deze inzichten gaan we aan de slag om een persoonlijk kompas te maken waarin de windrichtingen staan voor wat je wil (doel), welke drijfveren je hebt (waarom), welke stappen er te nemen zijn (hoe) en in welk tijdsbestek (wanneer) je dit doel bereikt wil hebben.

Dit complete kompas zal je in de goede richting sturen en zal zorgen dat deze cursus  praktisch, toepasbaar en onvergetelijk zal zijn.

 

 

Programma

Donderdag:

Een dag die buiten begint met actief samenwerken in de natuur .

Wie ben ik? Wat heeft mij gevormd? En hoe zien anderen mij? (eerste indruk)

Vrijdag: 

De dag begint binnen met het ontdekken van je kwaliteiten, valkuilen en allergieën.

‘S Middags gaan we buiten aan de slag met het ontdekken van persoonlijk kompas.

‘S Avonds kampvuur en ontspanning

Zaterdag:

Kennismaking met transactioneleannalyse en persoonlijke drijfveren.

‘S Avonds slapen in de natuur waarin en tijd om te reflecteren.

Zondag:

Terugblikken en samenvatting persoonlijke ontwikkeling.

‘S Middags besteden we aandacht aan het  maken van een compleet persoonlijk kompas. We stellen vast wat jouw stip aan de horizon is en maken een bijbehorend stappenplan.  Tevens bepalen we gezamenelijk de datum van de terugkomdag en de samenstelling van de intervisie groepjes.

16.00 uur einde programma

Intervisie dag:

De cursisten gaan 1 dag zelf aan de slag op een door hun zelf afgesproken locatie in een kleine intervisie groep van 3 personen.
Locatie ergens in Nederland door cursisten zelf te bepalen.

Terugkomdag:

De cursus zal worden afgerond met een terugkomdag in Nederland waar deelnemers hun ervaringen zullen delen en gekeken gaat worden hoe men omgaat met successen en tegenslagen.
Locatie: Amsterdam met afsluitende maaltijd.

De volgende NEXT STEP

In de afrondende fase van Next Step maken we een inventarisatie van de leerbehoeften van alle deelnemers. Aan de hand van deze individuele behoeften stellen we een nieuw programma op voor de volgende  NEXT STEP.

  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
  • Les Etables
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×