ZOMERSCHOOL Schilderen in de Ardennen

ZOMERSCHOOL Schilderen in de Ardennen

ZOMERSCHOOL Schilderen in de Ardennen, door Henny Woud

Over de schildercursus

In deze workshop gaan we kennismaken met een speciale manier van kijken om door de wirwar van beelden het oog te laten vallen op de wonderlijke schoonheid van alledaagse dingen.

We schilderen buiten in de omgeving van de School van Bonnerue en de Herberg, ook trekken we de vallei in. In de tuin al is er van alles te vinden wat de moeite waard is om vast te leggen op het witte doek, het uitzicht over het dorp, het terras en de gebouwen bieden ook volop inspiratie.

Later in de week pakken we alle materialen in ons rijdend atelier (caravan) om verderop in het landschap te gaan schilderen.

We beginnen schetsend en onderzoekend met potlood of houtskool. Daarna gaan we schilderen met acrylverf op doek. Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan compositie, vlakverdeling licht/donker en kleurgebruik. Er kan zowel abstract als figuratief geschilderd worden. Wil je liever met aquarel of olieverf werken is dat ook prima, maar dan graag zelf de verf en aquarelpapier meenemen.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Henny begeleidt iedereen persoonlijk.

 

Over de docent:

Henny Woud begon in 1988 aan een kunstopleiding, sindsdien volgde zij lessen en workshops tekenen, schilderen en beeldhouwen.

Haar stijl is meestal figuratief met transparantie en expressieve lagen in olieverf. Haar ‘kwaststreek’ maakt het portret “levend”.
Henny geeft schilderlessen en workshops in haar ‘OPEN ATELIER’ in Waverveen en schildert in opdracht.

Ook heeft ze eigen werk waarvan nu een  reizende expositie met zes grote doeken door Europa.

Meer over haar lees je op: www.hennywoud.nl 

Het verblijf

In de ochtend is er een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet van 08.30 u. tot 10.30 u. Verse broodjes, yoghurt, fruit, een eitje, sapje, en van alles om van te genieten.

Om 10.30 u. verzamelen we bij het atelier om de dag voor te bereiden. De picknick wordt naar een centrale plek gebracht of  in de ochtend meegenomen, dat bekijken we per dag.

Om ongeveer 14.00 uur is de schilderles ten einde en is de middag vrij te besteden. Je kunt van je welverdiende rust gaan genieten, je werkt verder aan je kunstwerk of je trekt eropuit om de prachtige omgeving te gaan verkennen.

’s Avonds is er een heerlijk en uitgebreid diner rond 19h30. De maaltijden zijn altijd dagvers bereid en er wordt uiteraard rekening gehouden met vegetariërs.

Op de binnenplaats van Les Etables zijn lange sfeervolle eettafels waar je gezellig gezamenlijk kunt eten, maar er zijn ook talloze rustige plekjes in de tuin te vinden om  je terug te trekken. (Bij minder mooi weer eten we vanzelfsprekend gewoon binnen.)
Wij vinden het belangrijk dat iedereen ook hier vrij is om te kiezen wat hij of zij wil. Sommige mensen vinden het prettiger in de groep, maar het is zeker geen verplichting om altijd aan te sluiten en wij respecteren de keuze van deelnemers om wat meer op zichzelf te zijn. Na een intensieve dag hebben mensen daar vaak ook behoefte aan.

Kortom ook hier voor elk wat wils.

Prijzen inclusief het schildersmateriaal

5 daagse schildercursus,  met verblijf op basis van vol pension (5x overnachting-5x ontbijt, lunch en diner, incl.alle koffie en thee en schildersmateriaal).
Aanvang zondag 17.00 u . – Afsluiting vrijdag 15.0o u.

Op een gedeelde 2 persoonskamer € 675,00 p.p.
Op een 1 persoonskamer € 775,00  p.p.

Partners die niet schilderen maar ook een heerlijke week in de Bonnerue willen verblijven zijn uiteraard zeer van harte welkom. 

Materialen inbegrepen in de prijs.

Schildersezel
Krukje
Klein klaptafeltje
Kwasten en penselen
Acryl verf
Schetspapier
Inkt
3 basis doeken

Extra doeken zijn ter plaatse aan te schaffen tegen kostprijs.  Zelf doeken mee brengen mag ook.

INSCHRIJVEN VOOR DE ZOMERSCHOOL : mail naar deschool@lesetables.be

 

Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×