ZOMERSCHOOL Beeldhouwen in Hout

ZOMERSCHOOL Beeldhouwen in Hout

BEELDHOUWEN IN HOUT, door Anna Hakvoort

In deze 5 daagse workshop begeleidt Anna Hakvoort je individueel bij het maken van een beeld in hout. Je leert technieken om hout te bewerken, welke gereedschappen je kunt gebruiken en welke houtsoorten geschikt zijn. Daarnaast leer je vormgeven door kijken en voelen.
Spelenderwijs ga je jouw eigen vorm ontdekken. Ook aan presentatie en afwerking wordt aandacht besteed.
De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.Gereedschap en hout is aanwezig. Je kunt ook eigen hout en gereedschap meebrengen.

Zondagmiddag vanaf 17.00 uur word je ontvangen en hebben we een gezamenlijk diner en maken we kennis met elkaar.

Maandag start de workshop. We beginnen dagelijks om 10.00 uur en gaan door tot 13.00 uur. Na de lunch is ieder vrij om te kiezen wat zij of hij wil doen. Het is mogelijk om verder te werken aan je beeld.

Vrijdagochtend ronden we het beeldhouwen af. Na de lunch bekijken we elkaars beelden in een kleine expositie en om 15.00 uur sluiten we de week af.

Docent: Anna Hakvoort

 Anna is beeldhouwer in hout. In haar werkplaats in Langbroek (bij Utrecht) geeft zij bijna dagelijks cursussen en workshops. Daarnaast verzorgt zij meerdaagse workshops en beeldhouwvakanties in binnen- en buitenland.

Na jarenlange werkervaring in de gehandicaptenzorg en hulpverlening begon Anna 13 jaar geleden haar eigen bedrijf als beeldhouwer en docent beeldhouwen in haar eigen atelier en bij verschillende cursuscentra.

Anna wordt geïnspireerd door de natuurlijke vormen van het hout en werkt deze verder uit met klopper en guts. Het proces is voor haar net zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat. Meestal ontstaat een beeld vanzelf, door goed te kijken, te voelen, de vorm te volgen, je intuïtie te volgen, weg te halen wat er niet hoort.
In de cursussen moedigt Anna je aan het werken met hout te ervaren als een ontdekkingsreis en al spelende met het materiaal op zoek te gaan naar jouw eigen vorm.

meer info op :  www.annahakvoort.nl

KOSTEN:

€ 650,00 p.p. op gedeelde 2 pers. kamer/ € 740,00 p.p.  op een 1 persoonskamer
inclusief 5 daags verblijf op basis van volpension en 5 daagse cursus

INSCHRIJVEN VOOR DE ZOMERSCHOOL : mail naar deschool@lesetables.be

 
Uw browser komt uit een stenen tijdperk!

Update uw browser om deze (en vele andere) websites optimaal te bekijken. Nu updaten!

×